Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 32

Dijkstra, R

Accommodatie

Onbekend

Scharnegoutum in de slotfase onderuit tegen Dokkum

In de tweede bekerwedstrijd voor Scharnegoutum in en tegen Dokkum trok de thuisploeg na het eerste fluitsignaal meteen van leer en zette Scharnegoutum in het Harddraverspark direct onder druk. Scharnegoutum wist de druk met een uitstekend keepende Ate Postuma echter te weerstaan en er zelfs onderuit te komen. Aan beide zijden deden zich vervolgens kansen voor. Halverwege de eerste helft wist Nico Posthuma aan de aandacht van de Dokkum-defensie te ontkomen en scoorde met een diagonaal schot de 0 – 1. Vlak voor rust scoorde Dokkum de gelijkmaker door middel van een steenharde kopbal na een vrije trap vanaf de linker zijkant van het veld. Ate was kansloos.

In de tweede helft ging het bij Scharnegoutum allemaal wat moeizamer en het klassen-verschil begon zichtbaar te worden. Ate wist zijn doel echter schoon te houden tot de 71 ste minuut toen een bal die terug kwam van de paal loeihard opnieuw werd ingeschoten. Vlak ervoor dacht Scharnegoutum nog op voorsprong te komen toen de intikker van Marcel Boersma na een voorzet van Jeroen Kroon wegens buitenspel, door de overigens prima leidende scheidsrechter Dijkstra, werd afgekeurd. In de 88 ste minuut kwam Dokkum op 3 – 1 toen een strafschop werd benut. Ate Posthuma pakte naast de bal ook de doorgebroken speler bij zijn been en de scheids wees naar de stip.

Voor de nieuwkomers in de selectie van Scharnegoutum een goede les om aan het snellere spel en balbehandeling van de tegenstander te wennen.