Scheidsrechter

Baron, J.

Accommodatie

Onbekend

Als Scharnegoutum zaterdag zou winnen had het een hele mooie slag geslagen op de ranglijst. Maar als bestaat niet in de sport en Hielpen is altijd een lastig te bespelen tegenstander. Trainer Beuckens heeft zijn zaakjes daar goed voor elkaar en weet hoe hij

Scharnegoutum moet bespelen. Al vanaf het begin van de wedstrijd nam Scharnegoutum het initiatief in handen en begon het Hielpen onder druk te zetten, Die ploeg bleef daar echter kalm onder en de thuisclub speelde te onnauwkeurig om echt gevaar te stichten. Daarbij deed het bij de gastheren bekende euvel zich weer te vaak voor dat er te veel met de bal wordt gelopen en het handelingstempo vaak te laag is. Er moet eerst een mannetje worden gepasseerd en na balverlies blijft een aantal spelers meteen maar staan. De verdedigers komen daarna vaak in de problemen omdat bij balverlies vaak een counter van de tegenpartij volgt. Zo ook in de 30e minuut; een snelle uitbraak van Hielpen en Marcel Feenstra trekt in het strafschopgebied aan de noodrem. Gele kaart en penalty. Jelle Smid wist die dankbaar te verzilveren. Even later moest keeper Van der Werf nog handelend optreden om de 0 – 2 te voorkomen. Ondertussen speelde Scharnegoutum veelal op de helft van de tegenstander maar doelpunten vielen er niet, trouwens ook echte kansen ontbraken. In de tweede helft was dat wel anders. Hielpen werd eigenlijk de hele tweede helft onder zware druk gezet maar een bal over de doellijn van de tegenpartij werken was er niet bij. Talloze kansen deden zich voor, maar de aanvallers wisten niet te profiteren van een aantal uitstekende kansen. Met kunst en vliegwerk bleef de achterhoede van Hielpen op de been, soms met geluk, soms met de daarvoor toegestane middelen. Een schaarse uitval van Hielpen leverde voor de Scharnegoutum-verdedigers vaak de nodige moeite op en aan beide zijden vielen de nodige gele kaarten. Een laatste slotoffensief leverde ook niet het gewenste resultaat op maar wel in blessuretijd de 0 – 2 voor Hielpen door Age Amsterdam. Het doelpunt werd gevierd alsof men kampioen was geworden. Dit zegt genoeg: Scharnegoutum aanvallen en Hielpen de doelpunten maken. Voor de thuisploeg zal het toch beter moeten. Er zal sneller en effectiever gespeeld moeten worden en men mag best eens een keer achter een diepe bal aan gaan. Wat dat betreft missen we Nico Posthuma nu al. Twee weken na zijn beenbreuk ligt hij nog in het ziekenhuis en bij de verdere zware blessures van Jos van Schepen en Fabian van der Haag en komende schorsingen door te veel gele kaarten krijgt het technisch duo het nog lastig de komende weken.