Scheidsrechter

Kats, P.

Accommodatie

Onbekend

Scharnegoutum tegen Blokzijl werd gestaakt in de 5e minuut na de rust toen Nico Posthuma vanaf rechts bij de hoekvlag een ouderwetse voorzet gaf zoals hij dat kan, maar helaas te laat door een Blokzijl-verdediger werd geblokt. Resultaat de bal voor de goal maar Nico een scheenbeen wat in twee delen laag. Beslist geen opzet maar wel geen erg triest. Dit was de derde speler van

Scharnegoutum die in drie weken tijd zwaar geblesseerd het veld verliet. Het dunt zo aardig uit met de selectie van Richard Douwes. Scharnegoutum begon goed aan de wedstrijd maar verviel na een minuut of tien in een de fout die kennelijk aan jeugdige ploegen eigen is. Er wordt veel te veel met de bal gelopen en er worden allemaal onnodige fratsen uitgehaald die tot balverlies leiden. Iedereen weet precies te vertellen wat de ander fout doet maar er is niemand die het voortouw neemt tot nauwkeuriger voetbal. Dit leidde in de 19e minuut tot de 0 - 1 voor de gasten. Balverlies op het middenveld leidde tot een misverstand in de achterhoede van de thuisclub waarvan de spits van de gasten handig gebruik maakte en met een droge schuiver op het natte veld Niels van der Werf verschalkte. Daarna modderde de thuisclub maar wat aan. Men had geluk met een vrije trap in de 45e minuut. Marcel Boersma, tot toen totaal onzichtbaar in de wedstrijd, schoot de bal vanaf een metertje of 20 als een streep in de kruising. Het verhaal na de rust is bekend.

Drie weken na de staking van dit duel werd afgelopen zaterdag deze wedstrijd uitgespeeld . De spelers van Scharnegoutum wilden er alles aan doen om de net zaterdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen Nico Posthuma ,en op de reservebank plaats genomen, een goede thuiskomst te bezorgen. Met Gijs Vaessen op zijn plaats en Gerald Dotinga voor de geblesseerde Kees Becker trok men meteen ten aanval en dit resulteerde al na een paar minuten in een voorzet van Gijs op de lat. Marcel Boersma wilde de bal inkoppen maar die bleef op de lat hangen. Even later dacht Scharnegoutum een penalty te krijgen toen Sjoerd Jan Miedema vlak voor dat hij de bal in het doel wilde schieten over de knie genomen werd, maar scheidsrechter Kats oordeelde daar anders over. Langzaam kwam Blokzijl onder de druk vandaan en bleek heel gevaarlijk in de tegenstoten. Na ruim tien minuten spelen rondde Pieter Galema een snelle aanval van de gasten met een geweldig afstandschot af. Scharnegoutum was even van slag en Blokzijl nam het heft in handen. Dit leidde halverwege de te spelen veertig minuten tot de 1 – 3 van Boaz Mooiweer. De gasten kregen te veel ruimte en maakten daar handig gebruik va. Een deceptie dreigde. Ondanks de twee tegendoelpunten wisselde Richard Douwes centrumverdediger  Arjen Radix voor aanvallende middenvelder Thomas Boorsma. Dit bleek een gouden greep te zijn. Thomas slingerde zich van meet af aan als een slangenmens door de defensie van de gasten. Hij blijft echter zijn acties wel  eens wat te ver door te voeren en scoort zelden. Hij deed het zaterdag wel. Na een bal die over de zijlijn was geweest maar waarbij werd doorgespeeld omspeelde hij een aantal spelers en zette deze keer niet voor maar pikte de bal in de korte hoek: 2 – 3. Scharnegoutum gooide nu alle schroom van zich af en creëerde hierna kans na kans maar de bal ging er vooralsnog niet in. Daarbij waren de tegenaanvallen van Blokzijl een paar keer heel dreigend. Een vrije trap van Marcel Boersma ging rakelings naast even later moest  de keeper van Blokzijl tot drie keer elkaar de bal vlak voor de doelijn wegslaan om inkoppende Scharnegoutummers van scoren te weerhouden. Gelukkig voor de thuisploeg trok de scheidsrechter nogal wat tijd bij en hield men de kans op de gelijkmaker. Die kwam in de extra tijd. Thomas Boorsma werd bij weer een solo in het strafschopgebied aangetikt en de scheids besloot nu wel: penalty. Marcel Boersma verzilverde deze uiterst koel en de ren naar de dug-out kon plaatsvinden. Vlak nadat de stofwolken waren opgetrokken floot de heer Kats voor het einde van de wedstrijd.  De thuisploeg was tevreden; de gasten furieus.