Scheidsrechter

Korf, S.

Accommodatie

Onbekend

Na de zware nederlaag van vorige week tegen SVBS was het afwachten hoe Scharnegoutum zich tegen het altijd lastige Sleat zou gaan hervinden of in een dip zou geraken. Het viel alleszins mee en tegen Sleat werd er een heel acceptabele pot op de mat gelegd. Het werd

de wedstrijd van de topscorers van beide ploegen, zowel Marcel Boersma als Johan Deinum scoorden beide drie maal en ook op dat gebied hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Scharnegoutum begon goed aan de wedstrijd, maar raakte al in de 5e minuut voorstopper Fabian van der Haag kwijt met een vervelende knieblessure. Arjen Radix verving hem echter uitstekend. In de 7e minuut gaf Robin Cats een prima pass op Kees Becker maar die schoot voorlangs het doel. Maar ook Johan Deinum liet al van zich horen van Sleat-kant. Even later kwam ook Marcel Boersma met een vrije trap in stelling, maar hij miste. In de 26e minuut was het wel raak. Een slechte uittrap van de Sleat-keeper kwam bij Nico Posthuma terecht die de bal meteen doorschoof naar Marcel die voor de 0 – 1 tekende. Ook Jaider Pommer en Thomas Boorsma kregen kansen, maar ze wisten het doel niet te vinden. Na de rust vergrootte Scharnegoutum de voorsprong naar 0 – 2. Boersma schoot raak uit een corner van Sjoerd Jan Miedema. In de 65e minuut maakte Johan Deinum de aansluitingstreffer en een minuut later stond het al gelijk toen de achterhoede van de gasten onder een verre uittrap van de Sleat-keeper doorliep en Deinum de bal dankbaar in ontvangst nam en scoorde. Weer een bewijs dat het heel belangrijk is om bij verre uittrappen van keepers de nodige rugdekking te verzorgen. Dit zelfde geldt trouwens bij tegenstanders die veel met lange ballen werken. De tegenstander van volgende week – Blokzijl - is er ook zo eentje; dus men is gewaarschuwd. Een prachtige pass van laatste man Maurice Jansen op Boersma was de Sleat-defensie te veel en hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied: penalty. Boersma verzilverde de kans zelf. Sleat kwam door Deinum echter toch weer langszij. Een vrije trap ging door de Scharnegoutum-muur en de eindstand van 3 – 3 stond op het scorebord. Ook een punt van aandacht voor Scharnegoutum want het was niet de eerste keer dit seizoen dat een vrije trap zo door de muur vloog. Beide ploegen dus een punt waar beide ploegen in de slotfase van de wedstrijd ook nog hadden kunnen winnen. Jaider Pommer miste echter in de slotminuten nog een hele mooie kans.