Scheidsrechter

Zijlstra, H.

Accommodatie

Onbekend

Scharnegoutum liep zaterdag thuis tegen buur IJVC tegen de eerste en meteen fikse nederlaag van het seizoen op. In het begin van de wedstrijd leek het daar helemaal niet op. De thuisploeg startte fris van de lever en de aanvallen rolden direct richting IJVC –doel. Er

werd zelfs heel goed en vlot gecombineerd.  Na een kwartiertje deelde IJVC wel even een speldenprik uit door vanaf 30 meter keihard de lat te teisteren. Even later scoorde Scharnegoutum wel uit een vlot lopende aanval: Jaider Pommer rondde goed voorbereidend werk van Marcel Boersma af. Tot ontsteltenis van alles en iedereen werd de goal echter afgekeurd wegens buitenspel. In de twintigste minuut scoorde IJVC wel. Na een onnodig veroorzaakte vrije trap werd  de bal snel diep gespeeld. De van vakantie teruggekeerde keeper Niels van der Werf wist de bal in eerste instantie nog te keren maar was in de nastoot kansloos tegen de inzet van Rens Soenveld. Het spel golf daarna op en neer en aan beide kanten kwamen kansen. Een corner in de 38e minuut werd door Heinze Schouwenaars steenhard ingekopt en Scharnegoutum was even van slag. Even later werd het zelfs 0 – 3 toen Freerk Bergstra op avontuur ging en de hele defensie van Scharnegoutum dolde met een doelpunt als resultaat. Het zelfde deed hij 4 minuten na de rust toen hij er 0 – 4 van maakte. Na de rust waren bij Scharnegoutum Marcel Feenstra en Robin Cats vervangen door JT de Boer en Nico Posthuma. Nico ging er in de tweede helft als ouderwetse rechtsbuiten fanatiek tegen aan maar een regiment aan voorzetten kon niet worden omgezet in een doelpunt. De voorzetten waren net niet op maat of werden onderschept door verdedigers van IJVC. Ook waren de aanvallers van de thuisploeg niet altijd alert genoeg. Er deden zich genoeg kansen op een doelpunt voor maar er werd niet steeds adequaat gereageerd. Nu is een 0 – 4 achterstand ook niet erg motiverend natuurlijk. Het probleem bij de gastheren was zaterdag dat men dacht: het komt wel goed en die goal valt wel. De goal viel echter niet en het spel werd te onnauwkeurig. Te veel werd er weer met de bal gelopen en balverlies geleden. De gasten daarentegen gingen wel heel effectief met balbezit om en waren meer doordrongen van de belangen die er op het spel stonden. In de jonge ploeg van Scharnegoutum zit echter voldoende potentie om de nodige punten nog te verzamelen. Alleen de effectiviteit zal omhoog moeten. Fraaie staaltjes van mannetjes in de luren leggen zijn leuk voor het publiek maar leveren nog steeds geen doelpunten op.